Växjö Triathlon 2017

En av årets höjdpunkter är Växjö Triathlon! Mys-tävling på hemmaplan där jag för fjärde året var med och hjälpte till att bygga tävlingsområde och jobba som cykelfunktionär. I år kunde jag dock inte hjälpa till lika mycket som tidigare år p.g.a. att det är pappavecka vilket innebär att jag har barnen. Jag och William hoppade i våra arbetshandskar och byggde cykelfålla i två timmar med stekta axlar som resultat. Isolde var på kalas.

På tävlingsdagen var det minidistansen som gällde för mig. Simning 400 m, cykling 20 km och löpning 5 km. Detta tog mig 7 min + 35 min + 21 min. Totalt 01:06:26. En kopia av förra årets resultat som diffade på bara några sekunder. 10:a av 44 startande var väl ok men hade hoppats på bättre. Förra året kom jag ju 4:a av 43.

Simningen var lika härligt kaosartad som vanligt! Galet flaxande simmare överallt som ska ta sig fram och runda en boj innan de får simma mot land. Trångt vid bojen och en vältajmad spark i skallen på mig gjorde att jag nästan blev av med simglasögonen. Upp som åtta efter simningen. Cyklingen var väldigt varm och blåsig men inte annars mycket att snacka om. Vattnet tog förresten slut för mig efter halva sträckan. Jag tappade tre placeringar och låg elva ut på löpningen. Galet törstig längtade jag till löpningens vätskestation efter 2,5 km men i år var den borta! Det var varmt och jag led men lyckades ändå plocka en placering och gå i mål som tia! 🙂

Hem på en snabblunch och sen ut och bränna vaderna som cykelfunktionär på den olympiska distansen. Vaderna sved i fem dagar!