Näthat

Var inte rädda!

LCHF är inte synonymt med bacon. Inte heller med vitaminbrist. Jag äter inte bacon. Jag äter inte heller strikt LCHF. Jag tänker själv och äter det som passar mig och som är gott. Att benhårt och exakt följa andras framgångsrecept funkar nästan aldrig. Läs hur andra gör, ta det till er och gör sedan er egen version av det som funkar för er.

Grönsaker, hallon, blåbär, ägg, lax, makrill, ox, skinka, kyckling, halloumi, olivolja, kokosolja, mörk choklad, nötter, fröer, avokado, quorn, ost, keso, smör, grädde, m.m. Det är bra mat som inte stressar era kroppar. Ni behöver inte kalla det för LCHF om ni är känsliga eller rädda för den förkortningen. Kalla det bra mat istället bara.

Jag vill inte tvinga någon att äta så här. Jag vill inte mörda era barn med strikt och livsfarlig LCHF. Det finns inget livsfarligt med det men jag har fått utstå anklagelser. Jag har bloggat i bara några dagar men redan blivit ordentligt näthatad. Det enda jag vill är att berätta om min framgångssaga och hur stor del LCHF är av den. Jag vill bara att alla ska börja fundera mer på kolhydrater och skadan de gör. Innan det är för sent. Kanske dra ner på kolhydraterna något. Varför blir vi fetare och sjukare? Varför har fler och fler barn koncentrationssvårigheter och problem i skola och dagis? Fett kan det inte bero på eftersom vi nästan helt utesluter det från vår kost. Vad är det vi istället äter så mycket av? Kolhydrater!

Jag läste nyligen om en förskola som på prov hade tagit bort sötad yoggi, flingor, oboy, sylt och pannkakor osv. De gav barnen i stället riktig mat och de fick näringsrika bär istället för söt frukt. Snabbt märkte de en stor förbättring. Jag är inte förvånad alls.

2 reaktioner till “Näthat”

  1. Så bra skrivet. Jag är själv T2 diabetiker och har börjat med liberal lchf. Vilken otrolig skillnad det gör med blodsockret. Är endast tablettbehandlad och har fått dra ner på antal tabletter och mitt mål är att aldrig behöva ta insulin. Tror att det målet är möjligt genom att äta minimalt med kolhydrater och med motion. Hoppas du fortsätter blogga för jag följer dej gärna.

    1. Hej och tack! 🙂
      Jag tror du är på helt rätt väg med minimalt med kolhydrater och motion.
      Kul med följare! Jag lyder och fortsätter blogga.

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.