Smöra mera!

Äntligen! Eller nja.. jag tror inte folk vill förstå det trots att det kommer fler och fler rapporter om att vi haft fel så länge. Man vill tro att det som ser fint ut är nyttigt och det som ser flottigt och fult ut måste vara onyttigt. Man vill äta med ögat.

Det hjälper dock en bit på vägen när artiklar som t.ex. den här i Aftonbladet innehåller aktuellt forskningsresultat som visar att smör, ost, grädde o.s.v. är hälsosamt. Det hjälper också att det finns personer som jag som känner till och har upplevt fördelarna med fet mat och är villiga att sprida erfarenheten.

Sen har vi dem som stjälper. De som envist hänger kvar vid gammal kunskap och antagligen vet bättre men har en stolthet som gör att de inte kan erkänna att de haft fel. De som kallar exempelvis Kostdoktorn för kvacksalvare. De som mobbar ut LCHF-förespråkare ur FB-grupper med fanatisk online-våld.

En annan aktuell och läsvärd artikel är den här från Vardagspuls där de skriver om att personer som äter feta mjölkprodukter som t.ex. feta ostar har lättare för att hålla vikten.

Fett är rätt! 🙂
Var inte rädda!