Förkylning och träning?

Förkylt, förkylt, förkylt. Sju dagar med halsont, rosselslemhosta, snuvig näsa och lite feber. Ska man träna vid förkylning? Om detta tvistar de lärde. Även jag tänkte tvista lite om detta. 😉 Den här veckan har jag varit så sjuk att jag knappt ens orkat tänka på träning. Det blev ändå några tåhäv och tricepspress på en stol idag. Imorn kanske lite benstyrka. Men så känns förkylningen mycket bättre idag. Man säger att så länge förkylningen inte gått ned i hals, luftrör och lungor så kan man konditionsträna. Jag säger att man bör hålla nere pulsen vid förkylning. Styrketräning är därför ett bra sätt att hålla igång under en förkylning så man inte tappar allt för mycket under den här tiden. Även kortare och lugnare löprundor kan vara ok. Håller man nere pulsen vid förkylning tror jag på en snabbare tillfriskning än om man ger sig ut på tuffare pass. Intervallpass med förkylning är ju bra om man vill skaffa sig en hjärtmuskelinflammation.